Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

DAH LAMA BERNIAGA TAPI UNTUNG RUGI MASIH TAK TAU?

Rekod Akaun Perniagaan Anda Dengan Mudah Dan Pantas. Selamatkan Perniagaan Anda Sebelum Terlambat!
6819 Usahawan SME Telah Menyelesaikan Masalah Akaun Mereka.
Anda dah Lama Berniaga Dan Mempunyai Masalah Ini?
Penting ke akaun ni? Kenapa nak kna buat akaun? Tak perlu buat akaun pn boleh kaya jugak. 

Masih ramai lagi usahawan/peniaga yang tak faham apa itu akaun. Yelah sebab kita tak didedahkan kepentingan akaun ni sejak dari awal atau kecil. 

Perniagaan tanpa akaun ni ibarat pergi berperang tanpa senjata. Ya, memang betul, jika anda tak buat akaun, tiada siapa pn boleh halang anda, anda tak kena saman dengan polis pn kalau takda akaun.
Kalau takda rekod akaun, macam mana anda bayar zakat?
ZAKAT!! Tanpa rekod akaun, mustahil anda boleh bayar zakat! Tau ke nak bayar zakat perniagaan berapa? Apa syaratnya?
 
Zakat perniagaan ialah zakat yang WAJIB dikeluarkan hasil daripada harta perniagaan sama ada yang melibatkan barangan atau perkhidmatan.
Jangan Risau! Kami Telah Mencipta Sebuah Sistem Akaun Automatik. Hanya Rekod Jualan, Belian dan Belanja, Report Imbangan Duga, Kunci Kira-Kira, Profit & Loss, Aliran Wang Auto Generate!
Kenapa Ezi-Akaun XLS Menjadi Pilihan 6819 Usahwan?
Betul ke Ezi-Akaun XLS Memudahkan Kerja Akaun? Tngok video dibawah!
Ezi-Akaun XLS adalah sbuah sstem perakaunan khas utk peniaga / usahawan SME. Dengan Ezi-Akaun XLS anda boleh merkod hasil jualan atau belian & belja, dan daripda rekod itu, sistem akan auto gnerate report sperti imbngan duga, profit & loss, knci kira2 dan kiraan zakat.
 
Objektif utama memulakan perniagaan adalah untuk mendapatkan keuntungan. Kebanyakan perniagaan baharu gagal dalam tempoh 3 tahun pertama beroperasi disebabkan oleh faktor pengurusan kewangan dan pengurusan akaun atau simpan kira-kira yang yang lemah.
 
Adalah penting untuk setiap usahawan mempunyai rekod yang baik bagi setiap transaksi perniagaan, pendapatan dan perbelanjaan supaya dapat mengenal pasti sama ada perniagaan tersebut mencapai keuntungan atau kerugian.
Pengetahuan asas tentang simpan kira-kira adalah penting untuk pelaporan kewangan perniagaan yang konsisten.
Mudah Ke Nak Guna Ezi-Akaun XLS ni?
Ikuti langkah-langkah dibawah untuk mula merekod akaun.

Step 1

Isi maklumat syarikat, logo dan  kod database.

Step 2

Rekod Modal & Aset jika ada.

Step 3

Rekod stok produk jika ada.

Step 4

Rekod jualan / duit masuk bagi setiap transaksi.

Step 5

Rekod belian produk bagi setiap transaksi.

Step 6

Rekod perbelanjaan syarikat seperti gaji.
Bila dah ada rekod, sistem akan auto generate report.

Aliran Wang

Aliran wang bagi mengetahui kedudukan wang syarikat.

Imbangan Duga

Imbangan Duga bagi memastikan duit keluar masuk adalah betul.

Penyata Untung Rugi

Bagi mengetahui kedudukan kewangan syarikat bagi tahun semasa.

Kunci Kira-Kira

Menunjukkan kedudukan kewangan sesebuah perniagaan secara keseluruhan.
Setiap rekod yang dibuat akan automatik link dengan rekod yang lain, contoh pembelian stok akan auto rekod pada belian, buka invoice akan auto rekod pada jualan dan penghutang.
Tutorial Penggunaan Ezi-Akaun Telah Disediakan
0 basic akaun? Jangan risau, we got your back!
Lihat Apa Kata Mereka!
Promosi November!
PERCUMA!!
Sistem Payroll & Slip Gaji. Dengan sistem payroll ini, anda boleh mengurus database staff anda dan boleh generate slip gaji untuk staff! Anda jimat RM99!
DAN!
Cabutan Bertuah Satu Unit Laptop Acer + Mouse + Bag Untuk Dimenangi!

Frequently Asked Questions

  • Bolehke sistem ni diguna pada smartphone atau tablet?

    Tak boleh, sistem ini menggunakan excel, dan hanya boleh digunakan pada PC/Laptop sahaja.

  • Boleh guna pada Mac tak?

    Tak boleh, sistem ini hanya boleh digunakan pada Windows sahaja.

  • Kalau ada masalah nak rujuk pada siapa?

    Boleh berhubung dengan teknikal melalui wasap atau email.

  • Kalau nak guna pada pc yang berlainan boleh ke?

    Boleh, satu sistem boleh aktif pada 5 PC/Laptop yang berbeza. Stiap PC/Lptop memerlukan activation code yang berbeza, anda hanya perlu bagi serial number pada team teknikal.

  • Macam mana nak backup file?

    Penting untuk backup file, ini adalah kerana, sistem ini adalah sistem offline, jika ianya rosak atau hilang, kami tidak boleh mengembalikan kembali data2 yang rosak atau hilang. Sebaiknya, boleh simpan bakcup semggu sekali pada tmpat yang berbeza sperti pendrive atau google drive.

  • Sy ada bnyak company, kena beli bnyak akaun juga?

    Tak perlu, hanya sekali pembelian, anda boleh copy paste file ini seberapa banyak yang anda nak, tiada limit.

  • Sistem ni kena bayar bulan2 atau sekali saja?

    Anda hanya perlu bayar sekali sahaja, dan anda boleh guna sampai bila-bila, dan anda sentiasa boleh tanya support skrnanya ada msalah walaupun sudah 10 tahun penggunaan.

  • Bisnes apa yang sesuai untuk guna sistem ni?

    Apa jua jenis bisnes asalkan bisnes anda adalah enterprise boleh guna. Jika anda SDN BHD kurang sesuai untuk tujuan audit, untuk kegunaan syarikat sendiri, boleh guna.

  • Kalau tak nak guna boleh refund tak?

    Kami mempunyai terms & conditions. Jika anda mempunyai msalah sbg contoh, anda meggunakan Mac dan tak dapat guna, kami akan refund serta merta. Sekirnya anda tiada alasan kukuh, tambahan anda telah aktif sistem, kami tidak akan membuat refund.

  • Bagaimana nk join webinar percuma?

    Kami akan membuat hebahan melalui email dan facebook page. Tiada tarikh khusus disediakan. Sekiranya ada tarikh, pihak kami akan maklumkan.

  • Berapa Harga Sistem Ezi-Akaun XLS Ni?

    Harga asal RM300
    Diskaun 37%, Jimat RM111
    Harga lepas diskaun RM189
    NANTI DULUU!!
    NANTI DULUU!!
    NANTI DULUU!!
    Kalau anda buat pembyran sekarang, anda hanya perlu bayar hnya RM129 SHJ & Percuma Ezi-Payroll!!
    “Harga promosi akan tamat bila-bila masa.”
    Sila semak email anda selepas membuat pembelian!!