Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Banyak sistem akaun yang terdapat dipasaran offline mahupun online. Bagi yang dah berniaga tapi belum rekod akaun perniagaan, anda perlu merekod akaun perniagaan anda sekarang!

Kenapa nak kena rekod akaun? Penting ke rekod akaun?

Masih ramai lagi usahawan/peniaga yang tak faham apa itu akaun. Yelah sebab kita tak didedahkan kepentingan akaun ni sejak dari awal atau kecil. 

Perniagaan tanpa akaun ni ibarat pergi berperang tanpa senjata. Ya, memang betul, jika anda tak buat akaun, tiada siapa pn boleh halang anda, anda tak kena saman dengan polis pn kalau takda akaun.

Tambahan berniaga ni kita kena bayar zakat perniagaan. Nak bayar zakat perniagaan kena ada kira-kira untung rugi. Zakat perniagaan ni wajib tau untuk usahwan dan peniaga!

Macam mana nak kira untung rugi perniagaan?

Nak kira untung rugi mestilah bermula dengan rekod akaun. Setiap sen yang digunakan perlulah direkodkan. Jadi mcm mana nak mula rekod akaun?

Ezi-Akaun XLS adalah sistem akaun terbaik yang telah membantu 6819 usahawan dan peniaga untuk menyelesaikan masalah akaun mereka. Ezi-Akaun XLS adalah sebuah sistem offline yang menggunakan Excel. Sistem ini telah direka khas untuk perniagaan SME.

Hanya rekod jualan, belian dan belanja, sistem ini akan generate report seperti imbangan duga, profit & loss, kunci kira-kira. Report inilah yang akan digunakan untuk kita bayar zakat perniagaan, submit eFilling LHDN dan penentu prestasi perniagaan kita.

Sistem ini juga menyediakan rekod inventori bagi anda yang membuat perniagaan yang menyimpan stok jualan. Inventori ini akan disambungkan secara automatik dengn rekod2 jualan, belian.

Sistem ini juga menyediakan dokumen Resit, Quotation, Invoice serta Payment Voucher.

Masih tak jelas macam mana Ezi-Akaun XLS berfungsi?

Nah tonton je video ini sampai habis!

Ezi-Akaun XLS | Cara Merekod Ezi-Akaun XLS

Macam mana nak dapatkan sistem Ezi-Akaun XLS ni?

Anda boleh dapatkan sistem akaun ni di website https://ezi-payroll.com/, dan mereka menawarkan harga diskaun yang rendah dan mampu milik! Sistem ni sekali bayar sahaja tau, tiada cas tahunan atau bulanan! Sekali bayar boleh guna sampai bila-bila.

Mereka juga akan sentiasa update sistem ini supaya kekal relevan digunakan setiap tahun! Video-video tutorial juga telah disediakan di Youtube channel mereka.

Tambahan lagi, mereka menyediakan support yang pantas. Jika anda mempunyai masalah anda boleh je wasap atau email support.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *