Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Skrangkan banyak kes duit hilang dalam bank, sebab apa? sebab segala transaksi yg dibuat direct dengan bank kita, contohnya, dalam shopee kta smpan no kad bank kita utk mudah buat pembelian, foodpanda pn sama, lazada pn sama, facebook pn sama, alah, smua pembelian online yg kte buat la, tak kra la platform mne2 pn.

Tambhan skrng, scammer2 ni gunakan teknik yg lebih advance dimana, klau anda klik link contoh, di messenger, email facebook, secara automtik, data peribadi anda akan dicuri oleh scammer ini. Tidak hairnlah duit dlam bank anda hilang skelip mata.

Jadi mcm mne nk elakkan prkara ni berlaku? gantikan kad bank kita dengan kad prepaid! Ya, kad ni sama mcm kad bank kita, cuma kad ni takda link langsung dengan bank kita, fungsi nya tetap sama, boleh guna utk pembelian online, boleh buat pembyran wave/pin di pasaraya, boleh kluarkan duit di atm.

Dia mcm e-wallet tapi ada kad fizikal, cara nak guna pn mudah je, kita just topup/reload/transfer duit drp bank kte ke kad ni. Jadi skrang bila dh ad kad ni, ubahkan smua pembelian online kte tu, yg kte simpan kad bank dimana2 tu lazada ke, shopee ke, foodpanda ke, facebook ke, kepada kad ni, kad bank yg asal kte guna tu, dah boleh remove drp platform2 tu.

Kad ni adalah daripada KASH, nak guna atau nak reload kena guna applikasi yang telah disediakan, ada utk android dan ios. Mcm mne nak mohon?

.

1. Beli dulu kad ini di Shopee.

.

2. Download app KASH di playstore atau app store.

.

3. Register. Dah regtser akan makan masa 2-3 hari utk approve.

.

4. Bila dah approve, klik pada add cara, masukkan detail kad (kad yg beli dishopee).

.

5. Topup.

.

6. Boleh guna on the spot!

So, skarang, klau kta ad tersalah klik link2 atau kena hack, kad KASH ni yg kena hack, duit yg ada ada je la dlam app kash tu dorg boleh ambk, tapi KASH ni pn ada security, ada no pin dan TAC. Stkat mana security tu tak pasti, yg pasti klau kena hack pn, baki dlam KASH tu je kna sebat, duit dlam bank kte tetap tak kna hack.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *